fbpx
contact

Duurzaamheid in de leisure sector

Duurzaamheid in de sector van activiteitencentra is een belangrijk en groeiend aandachtspunt. Bedrijven die zich richten op het organiseren van activiteiten voor klanten, waaronder avonturen- en belevingscentra, nemen steeds meer maatregelen om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en een positieve bijdrage te leveren aan hun omgeving.

1. Groene praktijken in avonturenparken en activiteitencentra: Deze centra zetten zich steeds vaker in voor duurzaamheid door het gebruik van hernieuwbare energiebronnen, zoals zonnepanelen voor energievoorziening. Ze richten zich ook op afvalvermindering door recyclingprogramma’s en het verminderen van wegwerpplastic. Daarnaast zien we een trend van het gebruik van duurzame bouwmaterialen in de constructie en renovatie van faciliteiten.

2. Duurzame transportopties voor klanten: Veel activiteitencentra moedigen bezoekers aan om gebruik te maken van duurzame transportmiddelen. Dit kan variëren van het aanbieden van fietsverhuur, E-choppers tot het faciliteren van elektrische laadstations voor elektrische voertuigen. Sommige centra bieden zelfs kortingen of andere voordelen aan bezoekers die kiezen voor milieuvriendelijke reisopties.

3. Bewustwording en educatie: Educatieve programma’s en workshops over duurzaamheid en milieubewustzijn worden steeds vaker onderdeel van het aanbod van activiteitencentra. Door klanten actief te betrekken bij duurzaamheidsinitiatieven, zoals workshops over het belang van biodiversiteit of waterbesparing, dragen deze centra bij aan een groter milieubewustzijn.

4. Samenwerking met lokale gemeenschappen: Veel activiteitencentra werken samen met lokale gemeenschappen en leveranciers om de lokale economie te ondersteunen en tegelijkertijd de ecologische voetafdruk te verkleinen. Dit kan variëren van het gebruik van lokaal geproduceerd voedsel in hun cafetaria’s tot het samenwerken met lokale kunstenaars en ambachtslieden voor het ontwerp van hun faciliteiten.

5. Certificeringen en duurzaamheidslabels: Om hun inzet voor duurzaamheid te onderstrepen, streven veel activiteitencentra naar certificeringen zoals de Green Key, een internationaal erkend keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. Deze certificeringen vereisen dat bedrijven voldoen aan strenge milieunormen en voortdurend werken aan verdere verduurzaming.

6. Innovatie en technologie: Innovatieve technologieën worden ingezet om de duurzaamheidsprestaties te verbeteren. Dit kan variëren van het gebruik van energiebeheersystemen tot het inzetten van AI voor efficiëntere bedrijfsvoering en het verminderen van de ecologische impact.

Deze trends en initiatieven tonen aan dat duurzaamheid in de sector van activiteitencentra een belangrijk en groeiend aandachtspunt is. Bedrijven die zich richten op het organiseren van activiteiten voor klanten nemen steeds meer maatregelen om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en een positieve bijdrage te leveren aan hun omgeving.

Activiteiten bij Home of Heroes

Battle of the Godfathers

Los samen uitdagende puzzels op en verzamel zoveel mogelijk goudstaven.

One Hundred

Werk samen om opdrachten te voltooien en verzamel precies 100 punten.

Workshops

Leer samen met je team pokeren, cocktails maken of misschien wel goochelen.